26 Nisan 2010 Pazartesi

Bursa'da döner




İlk blog'umu yazıyorum. En çok ilgilendiğim konular olan gezi ve yemekle ilgili olacak bu blog. Arada sinema-film işine de gireceğim.
İzmir'den Bursa'ya gittik 23 Nisan tatili dolayısıyla. Gitmeden önce nerede İskender Kebap yiyeceğimizle ilgili bayağı araştırma yapmıştım, elimde bir kaç veri vardı. Hatta Bursa'da yaşayan bir kişiden bile nerede İskender yememiz gerektiğini öğrenmiştik. Bu önerilen yere gittik. Ancak önerilen yerin kapısından içeri bile alınmadık, sıra numarası vereceklerini söylediler, dış kapının ağzında kuyrukta bekleyin dediler, en önemlisi bunu hiç göz teması bile kurma zahmetine girmeden yaptılar. Biz de kapının ağzında, kuyrukta bekleyip içeri numara ile çağrılmak yerine kendi araştırmalarımızla öğrendiğimiz yerlerden birine gitmeye karar verdik, notlarımıza baktık ve Bursa-Mudanya yolu üzerinde Melike Döner'e vardık. Mmmmmm, iyiki burayı görmüşüz, iyiki orada döner yemişiz. Döner döner değil yumuşak, helva kıvamında şahane bir yemekti. Damağımdaki tada inanamadım. Ödediğimiz fiyat diğer dönercinin kapısında asılı fiyatın yarısıydı ve lezzeti gerçekten çok iyiydi. Ayrıca kayıtlı bir rekoru vardı bu dönercinin; Guinness rekorları kayıtlarına hazırladıkları 2.5 tonluk dönerle geçmişler. Melike Döner'in yeri de çok kolay, kendi cümleleriyle 'Giderken sağda, gelirken solda'. Bu tanım da çok akıllıca. Yani Bursa'dan giderken sağda, Bursa'ya varırken solda kalıyor.
Bursa'ya gezmeye giden herkese tavsiye olunur.

5 yorum:

  1. çok acemiyim, size cevap bile yazamıyorum,
    SEV Buluşma Nisan 2010'da okuduktan sonra yazmaya karar verdim ama cevap bile gönderemiyorum sanki.

    YanıtlaSil
  2. oldu, ama nasıl oldu anlamadım, alışacağım herahalde, yeni bir yazı daha yazacağım ama beceremedim, yoruldum, sonra denerim artık.

    YanıtlaSil
  3. olmuş olmuş:) en başlarda boyle olur sonra gözünüz kapalı halledersiniz.:)

    YanıtlaSil